E licencuar nga "MASHT" nga viti 2002

Festivali "Pianisti i Ri" mbahet ne Amadeus

Edicioni i nëntë i garave ''Pianisti i ri 2016'' , këtë vit është përkrahur me shumë vullnet dhe shumë zemërgjeresi nga stafi i shkollës së muzikës ''Amadeus''- Prishtinë , duke ofruar objektin e tyre shkollor që nga dita e muzikës 21 Qershori deri me 24 Qershor 2016 ku Festivali do ti ketë dyert e hapura për mbarrëvajtjen e garave pianistike !
 Këtë vit në “Pianisti i Ri” garojnë 106 pianistë nga Kosova, Maqedonia, Shqipëria etj. Në këtë garë pianistike do të marrin pjesë edhe nxënës nga shkolla e muzikës " Amadeus".